Jak...se starat o koně 25+

14.11.2012 11:19

Dost hráčů se někdy ptá jak je možné, že objeví koně, který nemá kámen mudců, je mu přes 50 let (možné nalézt i starší) a stále žije. Odpověď je jednoduchá, majitel koníky dopuje černou orchidejí, zdraví takovému koníkovi sice velmi rapidně klesá, ale pokud mu dáváte černou orchidej opakově budete ho tím udržovat o pár let více na živu.

Jak ale dosáhnout věku koně nad 30 let? Aniž by mi dříve zemřel? Podívejme se na základní faktory, které Vašeho koně udrží na živu.

- Jakmile koník dosáhne věku 25 let a nemá kámen mudců, začínají mu klesat dovednosti i zdraví

- Koník musí mít ale 100 zdraví i morálku! Když je mu 25 let

- Přestaňte koníka fyzicky namáhat a dopřejte mu jen tu nejlepší péči, zasloužený důchod.

- Po probuzení koníka v 8:00, ho hned nakrmte, pohlaďte, vyhřebelcujte, napojte, pokud máte možnost dejte mu tuřín i mrkev. Nedávejte koníky lekce, vyjížďky, trénink ani ho nepřihlašujte do soutěží - toto by jeho zdraví velmi zhoršilo. Nepouštějte koníka na louku ani do boxu. Poté co jste se o něj postarali ho dle počasí dejte spát buď do boxu nebo na louku. Je to sice divné, ale koník půjde spát velmi brzy.

- Pokud tyto kroky budete dodržovat, koník se bez problému dožije 30 let.

 

- Pro získání pasu musí Váš kůň odejít ve věku 30 let a 2 měsíce, pokud má vodu mládí tak ve věku 30 let a 1 měsíc.

- Za měsíc můžete tímto způsobe získat max. 10 pasů za úmrtí koně. Pak již pas nedostanete, ale koník Vám za svou smrt přinese jen něco z ČT.

Kopírováno ze stránky:https://howrse.jecool.net